Om du tänker att du ska sticka sköna plagg, så är alpackagarn ett bra alternativ. Alpackagarn har fantastiska egenskaper. Det är mjukt, det är fint och det är även värmande. Stickar man kläder med alpackagarn får man ett plagg som är slitstarkt och inte direkt kliar heller som andra typer av garn kan göra. Detta garn är vanligt att använda till babykläder. Detta eftersom det både är slitstarkt och mjukt. Det finns garn av alpacka från flera olika varumärken.

Du som vill handla detta garn till bra pris hittar ett stort utbud av det hos Knittingroom. De har märken så som Viking of Norway, Svarta Fåret, Drops Design, Järbo Garn, Permin, Du Store Alpakka och många fler.

Använd dig av garn av alpacka

Alpackagarn kommer från djuren alpackor, som påminner om lamor. Men alpackans päls är tjockare, samt att deras underpäls är perfekt till garner. Garnet är även allergivänligt, då det är helt fritt från kemikalier. Med alpackagarn kan man sticka eller virka olika sorters kläder. Du kan göra koftor, tröjor, vantar, mössor, halsdukar med mera. Garnet är varmt, men reglerar även värmen på ett bra sätt. Så vill du göra egna bekväma plagg med stickning eller virkning så är detta garn perfekt till det. Du hittar som sagt ett stort utbud av dessa garner hos Knittingroom. De har även olika mönster och stick-och virkbeskrivningar för olika plagg. De har även andra bra tillbehör som stickor, knappar, band samt att de även har andra hobbyprodukter att erbjuda.